HISTORIE

De grondlegging van de drumfanfare ligt bij de oprichting van de drumband van de harmonie van Het Geklank des Konings in oktober 1959. In de jaren 1980 – 1987 is de drumband uitgebreid met lyra’s en later met twee xylofoons en marimba en werd het een malletband.

Na de afsplitsing van Het Geklank des Konings, medio 1994, is men begin 1995 gestart met de opzet van de huidige drumfanfare. In november 1995 deed de malletband nog mee met een concours van de KNFM en promoveerde men naar de ere-divisie. Dit was een van de laatste optredens als malletband. Daarna ging men zich meer oriënteren op de drumfanfare.

De drumfanfare van Celebration bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten. De bezetting van de vereniging bestaat momenteel uit de diverse blaasinstrumenten aangevuld met slagwerkinstrumenten. Regelmatig zijn er ook oud leden en muzikanten die de drumfanfare komen versterken.

De vereniging repeteert op dinsdagavond in gebouw Panoord, vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur, onder leiding van dirigent Rob Dronkers. Rob geeft ook individueel les aan de muzikanten, om zo nog beter te kunnen musiceren. Wim Zoutewelle is verantwoordelijk voor de instructie van het slagwerk. Dwight van Braam is onze tambour-maître.

De drumfanfare is actief in Zwijndrecht en omliggende gemeentes. Regelmatig wordt men gevraagd bij festiviteiten waar de vereniging haar muzikale bijdrage aan levert. De vereniging streeft ernaar om zowel muzikaal, maar zeker ook in het ledenaantal te groeien. Naast de muzikale prestaties is er ook voldoende tijd en gelegenheid voor een gezellig samenzijn. Het sociale aspect staat bij de leden hoog in het vaandel.

Voor meer informatie kan men terecht bij: voorzitter@celebrationzwijndrecht.nl

             De malletband tijdens hun promotie naar de ere-divisie van de KNFM