DRUMFANFARE

De drumfanfare.

De bezetting van de drumfanfare bestaat uit: trompet, saxofoon, bariton, dwarsfluit/piccolo, schuiftrombone, sousafoon en een slagwerksectie, met trommels, grote trom, bekkens en melodisch slagwerk.

Het repertoire is divers. Niet alleen marsen, maar ook populaire muziekstukken worden gespeeld. Muziek die bij het publiek goed in het gehoor ligt.

Er worden geen strenge eisen gesteld om lid te worden. Je hoeft geen muziekdiploma’s te hebben. Heb je geen eigen instrument, dan stelt de vereniging deze beschikbaar. Momenteel is er bij de vereniging plaats voor alle instrumenten. Jong en oud, iedereen is welkom om te komen musiceren.

Instructie.

De leden van de drumfanfare worden geïnstrueerd door dirigent Rob Dronkers uit Lobith. Iedere dinsdagavond komt hij naar Zwijndrecht om eerst de leerlingen les te geven en daarna de drumfanfare te dirigeren. Rob is meer dan 40 jaar dirigent en heeft al diverse verenigingen mogen dirigeren. Hij is muzikant geweest bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine.

Wim Zoutewelle is verantwoordelijk voor de slagwerksectie.

Lid worden.

Ben je door het lezen van dit artikel geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem contact op met de voorzitter Wim Zoutewelle, telefoon 078-6129702 of 0628397710. Je kan ook mailen naar: bestuur@celebrationzwijndrecht.nl

Wil je een keertje komen kijken, dan ben je van harte welkom. Kom dan dinsdagavond naar de repetitie van de drumfanfare. Zij repeteren van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van Scouting Panoord, Groot Karreveld 10 (Bakestein) in Zwijndrecht.

UITLEG DRUMFANFARE