SOLISTEN

Celebration heeft naast de teams ook solisten.

Deze meiden trainen solo of als duo om op wedstrijd te gaan. Elke maandagavond wordt er getraind in de gymzaal van wijkcentrum Xiejezo aan de Grote Beerstraat in Zwijndrecht. Op het moment dat een twirler, zowel in twirl als in wedstrijden, meer ervaring heeft opgedaan is het mogelijk om ook deel te nemen aan de solisten.

 

Dit is een onderdeel dat je doet naast het draaien in een team. Je gaat dan twee keer in de week trainen. De instructie kijkt welk onderdeel passend is voor jou en maakt een show waarmee je kunt stralen voor de jury. Uiteraard heb je hier zelf ook een stem in.

 

Celebration heeft een grote groep aan solisten die mooie resultaten behalen. Er zijn al vele Nederlands kampioenen geweest in de afgelopen jaren.

 

Momenteel zijn de volgende onderdelen actief binnen de solisten:

Solo 1- baton; 2-baton

Dit onderdeel wordt uitgevoerd op verplicht gestelde muziek door de NBTA, de bond waar onze vereniging lid van is.

 

Super-X-strut

Dit onderdeel wordt uitgevoerd op marsmuziek. De focus ligt hier op lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen van de twirler

 

Solo Dancetwirl

Hier mogen de twirlers hun eigen muziek kiezen in samenspraak met de instructie.

Hier wordt een show op gemaakt. Celebration is rijk vertegenwoordigd met dit onderdeel.

 

Kids twirl

Dit is een onderdeel voor de jongere leden die zo op een speelse manier kennis maken

met twirlen en ervaring opdoen op de wedstrijden. Op speciale muziek kunnen zij een eigen showtje laten zien waar al de basis vaardigheden aan te pas komen.