CELEBRATION ACTUEEL

Sinds november loopt er een actie voor de drumfanfare én de twirl om nieuwe leden te winnen.

Wil je meer informatie neem dan contact op met de voorzitter Wim Zoutewelle.

We zijn een gezellige, laagdrempelige vereniging.

‘Na een vrij stille en rustige periode door de Corona maatregelen heeft Celebration zijn activiteiten nu weer volledig opgepakt. Er wordt door de drumfanfare en de twirl weer volledig gerepeteerd en getraind. De leden hebben er allemaal weer zin in om hun hobby uit te oefenen.’

 

De drumfanfare.

De bezetting van de drumfanfare bestaat uit: trompet, saxofoon, bariton, piccolo, schuiftrombone, sousafoon en een slagwerksectie, met trommels, grote trom, bekkens, en melodisch slagwerk.

Het repertoire bestaat uit o.a.: Rolling in the Deep, Eye of the Tiger, Carpenters Best, Pop-parade, maar ook marsen zoals de Florentiner mars, Swinging USA.

Er worden geen strenge eisen gesteld om lid te worden. Je hoeft geen muziekdiploma’s te hebben. Heb je geen eigen instrument, dan stelt de vereniging deze voor je beschikbaar. Momenteel is er bij de vereniging plaats voor alle instrumenten. Jong en oud, iedereen is welkom om te komen musiceren.

 

De twirl.

De twirl bestaat uit verschillende teams en solisten. Twirlen is een sport waarbij de combinatie van dans en lenigheid wordt gebruikt om een show te maken. Bij het maken van deze show wordt er ook gebruik gemaakt van een baton (stok).

Met deze shows gaat Celebration op wedstrijden door heel Nederland, waarbij plaatsing punten behaald kunnen worden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Voor dit seizoen zijn de eerste plaatsing punten al bemachtigd. Iedereen is welkom om het een keertje te komen proberen.

Vanaf 3 jaar kan er al een gezellige peuter les bij Celebration gevolgd worden.

 

Instructie.

De leden van de drumfanfare worden geïnstrueerd door de dirigent Rob Dronkers uit Lobith.

Iedere dinsdagavond komt hij naar Zwijndrecht om eerst de leerlingen les te geven en daarna de drumfanfare te dirigeren. Rob is al meer dan 40 jaar dirigent en heeft al diverse verenigingen mogen dirigeren. Hij is ook muzikant geweest bij de bekende Marinierskapel van de Kon.Marine.

 

De dames van de twirl worden momenteel getraind door Sabine Mouthaan. Sabine is op haar 6e bij Celebration gekomen om het twirlen te leren. Na haar beginperiode bij Celebration is Sabine lid geweest bij diverse andere twirlverenigingen. Sabine heeft weten door te dringen tot de top van de Nederlandse twirlsters en is beslist geen onbekende in de twirlsport. Ze is met meerdere onderdelen Nederlands én Europees Kampioen geworden. Ook heeft ze een derde plek weten te veroveren tijdens de Wereldkampioenschappen Twirl in Noorwegen 2018.

Sabine wordt geassisteerd door drie dames van Celebration die ook al jaren de twirlsport beoefenen, te weten: Kelly Bettonvil, Dianne Kerkhof en Eva Helmink.

Lid worden.

Ben je door het lezen van dit artikel geïnteresseerd en wil je meer informatie.

Neem contact op met de voorzitter Wim Zoutewelle, telefoon 078-6129702 of 0628397710.

Kijk ook eens op de website: https://www.celebrationzwijndrecht.nl 

Je kan ook mailen naar: bestuur@celebrationzwijndrecht.nl

 

Wil je een keertje komen kijken kom dan dinsdagavond naar de repetitie van de drumfanfare.

Zij repeteren van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van Scouting Panoord, Groot Karreveld 10 (Bakestein) in Zwijndrecht.

 

De Twirl traint in de gymzaal Xiejezo, aan de Grote Beerstraat 10 in Zwijndrecht.

Hier kan je uiteraard ook geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen.

Op maandag trainen de solisten van 18.00-20.30 uur en vrijdag de groepen van 18.30 -20.30 uur.